Amikor egy családtagunk gluténérzékenységben szenved, a mindennap fogyasztott menüt úgy alakítjuk ki, hogy mindenkinek tökéletes legyen. Gyakran előfordul, hogy még a kenyeret is otthon sütjük, természetesen olyan alapanyagokból, amelyek nem tartalmaznak glutént. A megfelelő instrukciókkal szinte gyerekjáték házi gluténmentes kenyeret sütni.
Amennyiben Ön még nem készített ilyen finomságot, akkor tanácsos ellátogatnia a schaer.com weboldalra, ahol számtalan recept között ez is szerepel. Lépésről-lépésre van leírva a gluténmentes kenyér elkészítése ezen a honlapon, amit ha betart, akkor igazán ízletes végeredményt fog produkálni. A hozzávalókat és ezek pontos mennyiségét szintén megtalálja a honlapon. Ugyanakkor az elkészült termék megfelelő tartásáról is szerepelnek tanácsok az oldalon, ugyanis a gluténmentes kenyér hosszan tárolható a mélyhűtőben. Csupán annyit kell tenni, hogy a friss, kihűlt kenyeret, a brióst, a pizzát fagyasztótasakba csomagolva betesszük a mélyhűtőbe.
Ha fogyasztani óhajtjuk, akkor szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, vagy pár percre 200 C fokos sütőbe helyezzük. Ha ezt időben elvégezzük, mindig friss gluténmentes pékáru lehet a család asztalán. Kevesen tudják, de ugyanígy lefagyasztható a még kelesztés előtt álló tészta is. Amikor szükség van rá, akkor kiolvasztjuk és a recept leírásának betartásával elkészítjük.
Ugyanakkor a schaer.com weboldalon gluténmentes termékek megvásárlására is van lehetőség, tehát vehetőek szeletelt kenyérfajták, zsemlék, kétszersültek, kenyérlepények egyaránt. Ez nagyon jó dolog, ha nem rendelkezünk a kenyérsütéshez szükséges idővel. Viszont az igazi, amit a háziasszony a saját konyhájában frissen készít el, úgyhogy a legtöbb gondoskodó családanya ezt a lehetőséget választja. A frissen sült kenyér csodálatos, ínycsiklandozó illata terjeng a konyhában, sőt, az egész lakásban ilyenkor, ami evésre csábítja az egész családot. Rendkívüli finomság ez, amit nemcsak a gluténérzékenységgel élők fogyasztanak szívesen, hanem mindenki.