Csakis a bennfentesek tudják igazán, hogy az emelőgép-kezelő szakma mennyire sokrétű. A szakemberek munkája ezen ipar számtalan területén nélkülözhetetlennek számít.

A nagyobb cégek főleg a gépkezelő jogosítvány tulajdonosokra alapoznak, és nem pedig azokra, akik bár tudnak targoncát vezetni, mert megtanulták azt, amikor egy raktárban dolgoztak, mégsem rendelkeznek megfelelő iratokkal, amik ezt igazolják.

Sohasem szabad azonban elfelejteni, hogy bármennyire is jól fizető és néha igenis stresszmentes munka ez, ennek megvan a súlya és igenis szükséges a felelősségteljes hozzáállás. A gépkezelő jogosítvány megszerzése pedig nem más, mint egy út, amelyik tanulásból, gyakorlásból és felkészülésből áll.

Ezt követően és a vizsga letétele után a gépkezelő jogosítvány birtokosa olyan területeken helyezkedhet el, mint a logisztika, építőipar, raktározás vagy éppen az áruszállítás. A gépkezelő jogosítvány mindig igazolja, hogy az ember szakképzett, tapasztalt, rutinos és tudja, hogy mit csinál, dolgozzon az bármilyen területen is.