Aki eddig még nem hallott róla, annak elég idegennek fog hangzani ez az alternatív gyógyászati kezelés. Tanuld meg saját magad a reiki kezelés szimpla, de hatékony mesterséget, és legyél akár te is reiki mester! Elsősorban a kezelések alatt fogjuk megtapasztalni azt, hogy milyen pozitív hatással van ránk a reiki mester kezelése. Nem szabad összetéveszteni a sarlatánsággal.

Ebben az esetben nem arról van szó, hogy egy magát gyógyítónak kikiáltó személy Isten eszközeként csodákat fog végrehajtani egyszerű kézrátétellel. A reikiben pont ez a csodálatos, hogy kitartó tanulással bárkiből válhat reiki mester. Mint minden mást, ezt is megtanulhatjuk a reiki tanfolyam segítségével. Hogyha sikerült elrugaszkodnunk a materialista világnézetünktől, akkor már meg is tettük az első lépést a mesterré válás felé. A reiki mester olyan eszköz Isten kezében, aki az életenergiát képes érezni és azt közvetíteni.

Ez az energia pedig ott van minden élőlényben, viszont ezt nem mindenki érzékeli. A reiki tanfolyamon megtanulhatjuk miként kell bánni ezzel az éltető energiával. Miután érezni fogjuk a bennünk áramló energiát, átadhatjuk azoknak, akikben ez az éltető áramlás akadozik. Nemcsak a lelki betegeknek jelenthet kiutat a reiki kezelés, hanem azoknak is használ, akik már évek óta krónikus panaszokkal küzdenek. Csak néhány alkalom és már érezhetővé válik a változás.

A keleti alternatív gyógymódokról már szinte mindenki halott, azonban annál kevesebben vannak, akik pontosan tudnák, hogy miből áll egy ilyen gyógyászati módszer, mint például a reiki. A reiki mester nem gyógyít, hanem utat mutat, segít a betegnek felismernie azt az utat, amin el kell indulnia a gyógyulás felé. Ennek a módszernek évszázados múltja van Japánban, csupán a 19. században foglalta keretbe egy szerzetes a reiki lényegét és Európában néhány évtizede, az 1980-es években kezdtek ismerkedni az emberek ezzel a kezeléssel. Hogyha sikerült megteremtenünk az életünkben az egyensúlyt, akkor egyenes út fog vezetni a felépülés felé.