Épületek létrehozásánál, vagy a már meglévő házak újragondolásánál is elengedhetetlen szükség van az első osztályú, minőségi alapanyagok beszerzésére.

Az építőanyag kereskedelem legtöbbször keresett termékei a glett és a gipszes vakolat, hiszen tudjuk jól, az igényes eredményt már a kezdetekkor meg kell alapozni. Általános ipari célokra a gipszes vakolat remek alapanyag, mind vakolási munkákhoz, mind hézagok tömítéséhez. Attól függően, hogy milyen célokra használná fel a gipsz alapanyagú vakolatot, rengeteg lehetőség áll a rendelkezésére a Festékaréna folyamatosan bővülő széleskörű összeállításából.

Az olyan nívós márkanevek pedig, mint Baumit, Platinum, Weber és Corso már önmagukban szavatolják a minőséget. Abban az esetben, ha belevág a munkába, érdemes néhány fontos dologgal tisztában lenni. Először is, meg kell határozni a gipszes vakolat megfelelő mennyiséget, a vakolni kívánt felületnek minden esetben száraznak és nem víztaszítónak kell lennie, falazatok esetében pedig a zárt fuga elengedhetetlen.