Ön is azok közé tartozik, akik úgy vélik, hogy a rizs egy meglehetősen íztelen és unalmas élelmiszer? Ha így van, akkor mindenképpen kell a konyhájába jázmin rizs! Ez a hosszú szemű, egyedi aromájú rizsfajta finom és lágy textúrával, akár 1-1,5 évig is megőrzi az aromáját.

Dél-kelet Ázsiában honossá vált növény, ami a nevét az illatáról kapta, ami különleges és kellemes. Nem véletlenül lett igen népszerű szerte a világon. Magas a fehérje- és szénhidráttartalma, azonban a vitamintartalma sem elhanyagolandó.

A jázmin rizs B3 vitamin tartalmának fontos szerepe van a koleszterinszint szabályozásában, vastartalma segít a vérképződésben, ugyanakkor szeléntartalma immunerősítő.

Köretként érdemes elkészíteni, másfajta rizsételhez más jellegű rizst válasszunk. A csodálatos jázmin rizs megvásárolható nagyon jó áron a bulkshop.hu webáruházból, nagy kiszerelésben is. Az online shop weboldalán receptet is találhatunk ennek a finom, érdekes és ízletes növénynek az elkészítéséhez. Ha nem a rizs a kedvence, ezt azért mindenképpen próbálja ki!