Türelem és hozzáértés kell az elkészítéséhez, hogy igazán finom legyen a végeredmény. A sonka készítésnek jelentős hagyománya van hazánkban. Szinte azt mondhatjuk, hogy ahány ház, annyi szokás, hiszen mindenki más-más receptre esküszik.

Az ízeket igazán a pácolás menete fogja meghatározni, ezért nem mindegy, hogy miként látunk neki a feladatnak. A sonka mindenképp szépen legyen kivágva, mert az ízek mellett fontos a gusztusos kinézet is.

Érdemes eltávolítani a kisebb húscafatokat. A pácolásához a műanyagnál sokkal jobb egy fakád. Ebben tárolva gazdagabb ízeket lehet kinyerni a húsból. Arra is fordítsunk nagy figyelmet, hogy mindig forgassuk, mert csak így fogja átjárni a páclé, máskülönben nem lesz mindenhol ugyanolyan az íze.

Ha nincs rá lehetőségünk, hogy elkészítsük a saját kézműves sonkánkat, akkor tekintsük meg kolbaszaruhaz.hu ajánlatát, ahol hagyományos módszerekkel készülnek a termékek és páratlan minőséget képvisel mindegyik! Igazi gasztronómiai csodákat találhatunk itt, amelyek meghatározói a magyar ételeknek.